Valdres
Feil
  • Feil ved lasting av datamating

Super User

Donec ornare tincidunt pulvinar. In sit amet magna a libero ultricies sagittis consectetur at felis. Aliquam at sapien vel sem iaculis dignissim ut sed nibh. Duis egestas sollicitudin commodo. Pellentesque blandit ligula in lorem pretium bibendum. Quisque eros mi, pellentesque ut luctus sed, aliquet non libero. Curabitur nec iaculis est.

URL-adresse: http://www.zootemplate.com E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om Valdresportalen

Har du tips til oss? Send dei til oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , eller ta kontakt med redaktøren på andre måtar. Kontaktinformasjonen finn du lenger ned på denne sida.

Eigar:
Valdres Natur- og Kulturpark

Ansvarleg redaktør:
Jørand Ødegård Lunde

Redaktør:
Nils Rogn

Kontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mobiltlf. redaktør: 97 60 16 55

Annonsere på Valdresportalen?

Nettsidene for Valdres samlar informasjon og aktualitetsstoff for både hyttefolket, fastbuande og tilreisande. Ynskjer du å treffe alle desse på ein stad med ditt bodskap?

Ynskjer du å annonsere hjå oss, ta kontakt med oss på anten:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   eller tlf. 61 35 94 50

Ansvarerklæring

Valdres Natur- og Kulturpark har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettsider som det blir lenka til.

Kopiering av materiale frå Valdresportalen for bruk andre plassar er ikkje tillate utan avtale | © 2009 Valdres Natur- og Kulturpark

Rekordstort førehandssal til Hilme-stemnet

Solefallskonserten med Mari Boine på Jaslangen og STAUTs einaste konsert på heimebane i sumar, er blant dei største postane på programmet i år.


For fyrste gong nokon sinne har Jørn Hilme-stemnet lagt ut billettar for sal på nett i førevegen for festivalen. Billettsalet vart lansert i samband med den nye nettsida hilme.no, og det kan tyde på at ordninga er komen for å bli.

Konsertdeltakarane kjem frå store deler av landet, nokon tek også turen frå utlandet, for å ta del i stemninga, frå Fagernes i aust til Filefjell i vest.

Prosjektleiar for Jørn Hilme-stemnet, Anne Marte Før, er fornøgd med at førehandssalet har slått an. Det er enno mogleg å kjøpe billettar i døra på nokon av konsertane, men fleire av dei finn stad i lokalar med avgrensa plass, så om ein ynskjer å vere sikker kan det vere lurt å kjøpe billett på førehand.

Årets program inneheld postar med ei lang rekkje dyktige og spennande musikarar, songarar og dansarar.  Stemnet brakar laus sundag 20.juli, med Blått Gådn-konsert i St. Thomaskyrkja på Filefjell og held fram med til sundag 27.juli.


Billettar tingast på www.hilme.no.

Steinkyrkjer

Øye stavkyrkje

Øye stavkyrkje vart borte og kom fram att. Ho er truleg bygd sist på 1100-talet som ei søylestavkyrkje med fire frittståande søyler i kyrkjerommet, men desse ber ikkje noko opphøgda midtparti slik som i Høre, Lomen og Hegge. Hjørnesøylene i kyrkja er for så vidt nok til å halde kyrkja oppe. Kanskje har kyrkja hatt ein takryttar? Øye stavkyrkje er uvanleg og liknar mest på Vang stavkyrkje (no i Polen).

Reinli stavkyrkje

Reinli stavkyrkje med 12 vigslingkors er datert til omlag 1326. Kyrkja er lik Hedalen stavkyrkje, utan frittståande søyler i kyrkjerommet. Her er søyler i hjørna, og fordi kyrkja er så lang, er det også søyler i langveggane. Kyrkja er ei einskipa langkyrkje med kor og halvrund koravslutning bak altaret, i same breidde som skipet, med innelukka svalgangar og ein liten takryttar. Opphavleg var kyrkja eit rektangulært rom med skip og kor i same breidde og høgde. Korskiljet gjekk mellom midtstavane i langveggane. Takryttaren har vore om lag midt på taket.

Lomen stavkyrkje

Høre Stavkyrkje

Høre stavkyrkje er frå om lag 1179, datert ved ei svært uvanleg runeinnskrift. Men her har det vore ei mindre kyrkje tidlegare, for den eldste mynten ein har funne under kyrkjegolvet er frå om lag 1100. Kyrkja er ei søylestavkyrkje med fire frittståande stavar i kyrkjerommet. Dei andre stavane endar på himlingsnivå. Stavane ber eit opphøgda midtparti, i dag dekka av ei himling.

Hegge stavkyrkje

Side 1 av 26
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image