Valdres

Oslo Ess og Upstrokes til Trollrock

osloessOslo ess.

Med nytt album i sekken kommer Oslo Ess, tradisjon tro, tilbake til Trollrock for å lage furore. I tillegg blir det eksklusiv intimkonsert med Upstrokes på Huldrescena.

UPSTROKES

Upstrokes, med Oslo Ess-vokalist Åsmund Lande i spissen, gjorde et etterlengtet comeback da de etter syv mørke år i kjelleren nærmest parkerte punkveteranene NOFX på sentrum scene i fjor sommer, i hvert fall hvis vi skal tro deres egne memoarer fra kvelden. Ryktet om de fire illsinte punkerne med en vanvittig meloditeft fra lille Son i Akershus, må ha blitt med tilbake til California ettersom nettopp Upstrokes stod oppført som “Very special guest” når legendariske The Offspring i august meldte sin ankomst til Oslo og Sentrum Scene.

Under sitt comeback i 2014 ga Upstrokes også ut sin smått legendariske undergrunns-EP “Gonna Get´Em” digitalt og på vinyl, 10 år etter at den ble innspilt. EP-en, som publikum garantert får høre låter fra under sommerens få Upstrokes-konserter, står på ingen måte tilbake for samtidens melodiske punkrock, med undergrunnsklassikere som “15 punx”, “Not Afraid” og “We Are”. Sistnevnte har Onklp & Slekta revitalisert i deres tolkning “Dem” fra Slektas førstealbum.

I tillegg til Åsmund Lande på vokal og gitar består Upstrokes anno 2015 av originalmedlemmene Lars-Martin Skjørshammer og Steffen Linnert på henholdsvis bass og trommer, men har blitt forsterket med gitarist Eirik Melstrøm fra The Good, The Bad & The Zugly og Kosmik Boogie Tribe. Med et knippe nye låter i snippsekken, i tillegg til deres gamle klassikere, gleder bandet seg til å spille noen få utvalgte, men særdeles fine konserter i sommer.

upstrokes

Upstrokes.

OSLO ESS

Med utgangspunkt i en anonym tilværelse i Oslos undergrunn, har Oslo Ess de siste par åra sørget for å sette sitt gode navn på hele Norgeskartet. Hard jobbing, enorme mengder livespilling og en sterk dedikasjon, mikset med musikalsk talent og glede, har ført gutta via Urørtfinalen til både Spellemann-nominasjon og hele to førsteplasser på VG-lista, Norges offisielle salgsliste.

Oslo Ess har med sin råhet og genuinitet bidratt til at punkrocken har nådd ut til et bredere publikum enn det man har gitt sjangeren kredit for tidligere, og det hele startet med debutalbumet Uleste Bøker og Utgåtte Sko, som i 2011 smalt ned i norsk musikkliv med sitt forfriskende, nye perspektiv på «norsk på norsk». Ærlige tekster og skitne gitarer som inviterer til fellesskap og hytting med neven – Oslo Ess oser real punkrock lang vei, og skildrer både råskap og sårbarhet i sin musikk.

Med sine tre foregående plater (Uleste Bøker og Utgåtte Sko, Verden På Nakken, Venner i Ryggen og Alle Hjerter Deler Seg), har den kreative og produktive gjengen i Oslo Ess høstet lovord, sanket skyhøye terningkast med påfølgende anerkjennelse, og gitt mer enn alt av seg selv til sin stadig voksende og dedikerte fanbase.

Bandets harde kjerne; Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo og Peter Larsson, som oftest med Håvard Takle Ohr bak trommene, er kjent for harde fraspark og å stupe ut i det blå. I 2012 satte Oslo Ess uoffisiell norgesrekord med hele 210 konserter i løpet av ett år. Norges mest hardtarbeidende rockeband tar steget ut av sitt eget øvingsrom og inn i stua di. Oslo Ess er folkets band, og deler mer enn gjerne blod, svette og tårer for å sørge for konserter for fulle hus og uforglemmelige festivalopplevelser i det ganske land.

Nå er det snart to år siden deres tredje album Alle Hjerter Deler Seg slet ut høyttalere rundt om i Norge, og ventetiden har føltes uendelig lang for fans sultne på nytt materiale fra Oslo Ess. Ventetiden er nå over og deres nyeste singel «Amerika» vil fra 20.november både sette fyr på taket og slukke branner – i kjent Oslo Ess-ånd.

Norges travleste punkrockere vil med «Amerika» åpne dørene inn til deres fjerde kapittel og album Konge uten ei krone, et album der bandet virkelig føler de får vist fram essensen av hva Oslo Ess er: «åtte raske jævler, en ballade og en skalåt det lukter trøbbel av». – Oslo Ess

Konge uten ei krone kan forhåndsbestilles fra 20.november, og vil være tilgjengelig over alt fra 5.februar 2016. Vi er klare for deres mest uptempo plate hittil, ei plate med effektive og lekende låter med høy energi. Vi er klare for Oslo Ess.

Fra før er Midnight Choir, CC Cowboys, Raga Rockers og Unni Wilhelmsen klare for Trollrock 2016

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image