Valdres

Highasakite topper Trollrock

Highasakite.jpgTrollrock blir eksklusivt stopp på Highasakites verdensturné! Lørdag 30.juli gjester Norges mest ettertraktede popgruppe Beitostølen.

Highasakites nyeste singel «Someone Who’ll Get It», A-listet både på P3 og P1, samt kjent fra TV-serien Mammon, har trollbundet en hel nasjon. Vi venter i begeistring på bandets tredje album «Camp Echo», som slippes i mai.

Highasakite sitt andre album, «Silent Treatment», traff ikke bare publikum og jublende kritikere da det ble utgitt i 2014, men fortsatte å vokse på lyttere i lang tid etter utgivelsen. Slik ble «Silent Treatment» albumet som har ligget lengst sammenhengende på VG-lista i Norge noensinne, med hele 94 uker i strekk på lista. Det oppsiktsvekkende albumet førte også til at Highasakite mottok en Spellemann for «Beste Popgruppe», mens Ingrid Helene Håvik stakk av med prisen for «Beste Komponist» i 2014. Utenfor de norske landegrensene ble det en nominasjon til IMPALA - European Indepedent Album of the Year som eneste norske utgivelse, en plass på ”Hottest 100” på Triple J i Australia, og ikke minst en topp 20-plassering hos NPR (USA) for både album og singel. – bare for å nevne noe.

I etterkant av albumslippet var Highasakite stort sett på veien med «Silent Treatment». Foruten flere omfattende norgesturnéer, hvor de besøkte noen av landets største scener og festivaler, herunder tre forhåndsutsolgte konserter på Rockefeller og to forhåndsutsolgte konserter på Sentrum Scene, har de blant annet vært på tur med London Grammar og Of Monsters and Men, på flere utsolgte turnéer i USA og Europa i 2015. Highasakite har også vært på flere egne headlinerturnéer i de samme territoriene. Samtidig har bandet fått solid fotfeste med festivaljobber og flere radiolistinger (Triple J) og konserter i Australia, her med fem opptredener på Laneway Festival (Brisbane, Sydney, Melbourne, Perth og Adelaide) og flere egne headlinerkonserter. En satsing mot Asia, og avtale med det anerkjente plateselskapet Hostess, har ved siden av alt dette bragt kvintetten til Tokyo, Taiwan og Hong Kong. Highasakite har også høstet lovord av anerkjente musikksteder som blant NPR Music, Pitchfork, NME og The Guardian.

Når Highasakite gir ut sitt tredje album «Camp Echo», ser bandet lenger utenfor sin egen horisont enn tidligere. Albumets tittel er forankret i historisk diskurs, men for Ingrid er «Camp Echo» mer en sinnstilstand.

- Temaet er krig og terrorisme. Ikke krigen i hjemmet, som på «Silent Treatment», men den som foregår i verden akkurat nå. Det er ikke så mange kjærlighetssanger på albumet, da jeg ikke har vært i den sinnstilstanden på lenge. Global oppvarming og krig mine største bekymringer,forteller hun.

Singelen «Someone Who’ll Get It», er det første møtet vi får med «Camp Echo».

- «Someone Who’ll Get It» er definitivt en av de mer personlige låtene på albumet. Jeg tror det i bunn og grunn er en sang om ensomhet. «Send somebody to me, someone who’ll get «it» og just «get me». Jeg innrømmer på sett og vis min «crash and burn»-personlighet, og at jeg ikke nødvendigvis ønsker å forandre meg, men heller finne noen som forstår, og synes den er ok, sier Ingrid om singelen.
«Camp Echo» er spilt inn i Propeller Studios, og produsent er nok en gang Kåre Chr Vestrheim, som også produserte «Silent Treatment».
Første smakebit ut, «Someone Who’ll Get It» ble sluppet 29. januar på Propeller Recordings. Singelen hadde premiere på BBC1 og The Fader, og er allerede listet hos NRK P3, P1 og Triple J i Australia. «Camp Echo» blir utgitt 20. mai 2016.

Albumslippet vil bli etterfulgt av en eksklusiv festivalsommer med få konserter her i Norge. Samtidig markerer det en starten på en ny runde verden rundt for en stadig voksende fanskare.

Artister 2016: Highasakite, The Waterboys (UK), Sivert Høyem, Oslo Ess, Raga Rockers, CC Cowboys, Vamp, Unni Wilhelmsen, Upstrokes, Måndag

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image