Valdres

Sivert Høyem til Trollrock

SIVERT 2015 3.jpgSivert Høyem har akkurat høstet et dusin seksere for sitt nye album og fylt Oslo Spektrum til randen. Fredag 29. juli blir en magisk aften ingen bør gå glipp av, når gamle og nye hits runger over Beitostølen, i tussmørket på Trollrock.

Et nattlig lys skinner over Sivert Høyems nye album «Lioness». Fortsatt beveger artisten seg gjennom et skyggefullt landskap, men det er et varmt lys som kaster skyggene. Høyem er innehaver av en stemme som må betraktes som en av landets naturressurser, og han har en klangbeherskelse og en fraseringsevne som minner om en klassisk musiker. På dette albumet blir Høyems vokal båret fram, ikke bare av det ytterst solide bandet han omgir seg med, men også av en rik, organisk vev av strykere og akustiske instrumenter. «Lioness» er et album som pulserer av varme og liv.

Madrugada


Sivert Høyem vokste opp i den vesle bygda Kleiva utenfor Sortland i Vesterålen. Han flyttet til Oslo og slo gjennom som vokalist med rockebandet Madrugada i 1999. Madrugada vant flere Spellemannspriser og turnerte Norge og Europa fram til bandet ble oppløst i 2008. Høyem har gitt ut fem album og en EP som soloartist. I disse dager er han aktuell som komponist av vignettlåten til TV2s politiske thriller Okkupert, som allerede har fått internasjonal oppmerksomhet. Han forteller at bestillingen var inspirerende. «Generelt trives jeg veldig godt med å arbeide i team, og et prosjekt som dette gjør at man finner nye innfallsvinkler som skapende kunstner. Jeg tror jeg tok noe av dette med meg inn i arbeidet med mitt eget album. Som låtskriver blir man lett fanget av den tunge materien ens eget liv jo er. Men nå trekkes jeg mot det å være en historieforteller, slik en forfatter eller skuespiller er det.»

Akustisk gitar


Etter de siste utgivelsenes mer kompakte mørke, har Høyem denne gang laget et album som puster og slipper inn lys. Synthesizere og elektronikk glimrer med sitt fravær, i stedet preges albumet av samspillet musikerne imellom. Høyems akustiske gitar er gjennomgående et sentralt element. Christer Knutsens elektriske gitarer kaster lys over Høyems vokal og understreker melodiske detaljer, eller legger bredere strøk av mørke kontrastfarger under de skimrende strykerne, arrangert og dirigert av Jan Martin Smørdal. Alt trekker i samme retning.

Blikket mot lyset


«Lioness» er et klassisk album. Klassisk i flere betydninger av ordet. Det trekker tråder til viktige referansepunkter i pop- og rockehistorien. Men det er også en utgivelse som i kraft av styrken på låtene og nivået på produksjonen godt kan bli stående som en albumklassiker. Høyem er en dedikert og hardt arbeidende artist, og på «Lioness» evner han å forene sine beste egenskaper som vokalist, låtskriver og bandleder. «Jeg ser meg tilbake og tenker at vi har gjort det albumet vi bestemte oss for å lage», sier sangeren avslutningsvis om «Lioness». Sivert Høyem har gjort sin del av nattevåk og -vandring i løpet av karrieren. På sitt sjette soloalbum har han funnet et lys som han deler med sitt publikum. Høyem går fortsatt gjennom et nattlig landskap, men han har blikket festet mot lyset.

Øvrige artister 2016: The Waterboys (UK), Midnght Choir, Oslo Ess, Raga Rockers, CC Cowboys, Unni Wilhelmsen, Vamp, Upstrokes, Måndag

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image